БРАВО МВР : ДА БЕШЕ СЕГА ВМРО-ДПМНЕ НА ВЛАСТ, ЌЕ БРОЕВМЕ МРТВИ ПРЕД СВЕТИ СПАС!

0
554

Можете ли да замислите како ќе изгледаше денешниот ден да беше ВМРО ДПМНЕ на власт? Еве во кратки црти како ќе беше сето тоа изведено, практично ќе имаше реприза на 27-ми април:

– како и сега ќе имаше медиска подготовка со кревање тензии во јавноста и кревање голем набој

– како и сега ВМРО ДПМНЕ ќе организираше голем митинг со автобуси од цела држава и пред свети спас ќе имаше десетина иљади луѓе во првите редови ќе имаше стотина со качулки, претежно матни типови дилери и бараби кои ќе се тепаа за возврат да МВР им прогледа низ прсти или сваровски судството и ОЈО да ги куртули од затвор за разни криминали со дрога и кражби.

– МВР многу чудно ќе пратеше само 20-тина голораки полицајци без опрема која чудно ќе се разбегаше во даден момент

– ќе се вршеше директен пренос од сите телевизии во студио ќе беа Миленко, Јанко, Латас, Мирка и разни кучиња на пропагандата кои ќе креваа невидена тензија и хаос во јавноста

– ќе имаше жртви и претепани Бугари кои ќе беа пуштени слободно без заштита да бидат линчувани пред Свети Спас

– убиените Бугари и тешко ранети ќе беа оставени да умираат на улици и тоа ќе покренеше жестока реакција од Бугарија која веднаш ќе дадеше ново вето и ќе беше блокирана бугарската граница и ќе беше протеран македонскиот амбасадор во Софија и ќе почнеше долг тежок дипломатски спор кој ќе траеше со години.

– сето тоа ќе го искористеше владејачката ВМРО ДПМНЕ за да се покаже како жртва и големи патриоти и ќе имаа 90% рејтинг на анкетите!
За среќа, ВМРО ДПМНЕ не е на власт и нема долго да биде на власт, на такви лудаци не треба да им се даде пристап до МВР!