БРАВО ЗА ЉУПЧО НИКОЛОВСКИ : МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗЕМЈОДЕЛИЕ ДОДЕЛИ ПОЛА МИЛИОН ЕВРА ЗА СЕЛСКИ ПАТИШТА

0
973
Денеска доделивме вкупно 30 милиони денари за подобување на руралната патна инфраструктура.

Со овие средства пет Центри за развој на планските региони ќе градат и реконструираат пристапни патишта во подрачја на интензивна земјоделска дејност.

Го олеснуваме пристапот до обработливи површини, го зголемуваме и олеснуваме производството на земјоделски производи.

Фејсбук статус на министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски