БРАВО ЗА БИТОЛЧАНИ И ЗА НАЈНОВАТА ГЕРИЛА АКЦИЈА : БЕЛО ЗНАМЕ за Двојче!

0
854

Нова герила-акција на „Битолско двжиење“ и денеска го изненади битолскиот градоначалник Владимир Талески.

Во градската библиотека, додека Талески присуствуваше на промоција на книга на режисерот Љубиша Георгиевски, герилците со скандирање „Оставка“ влегоа во салата и побараа оставка од градоначалникот.

Потоа му фрлија бело знаме во знак на капитулација и маица на која пишуваше СЈО.