БОЈКО БОРИСОВ ОБЈАВИ НА ФБ: СЕ СЛУШНАВ ТЕЛЕФОНСКИ СО ПРЕМИЕРОТ НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, ЗОРАН ЗАЕВ, МУ ЧЕСТИТАВ ЗА НОВИОТ МАНДАТ НА ЧЕЛО НА СДСМ, СЕ ДОГОВОРИВМЕ БРЗО ДА НАЈДЕМЕ РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ

0
334

– Разговарав по телефон со премиерот на Република Северна Македонија, Зоран Заев. Му честитав за изборот за претседател на неговата партија а тој ми посака успех на изборите во Бугарија.Двајцата се согласивме дека поради заедничката историја но и поради заедничката иднина во ЕУ, решенијата кои треба да ги преземеме во духот на договорот за пријателство не треба да бидат одлагани. – напиша на фб премиерот на Бугарија, Бојко Борисов.