БОЧВАРСКИ : СЕ ВРШИ РЕХАБИЛИТАЦИЈА И РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛИЦИ И ПАТИШТА НИЗ ЗЕМЈАВА, ДЕНЕС ГРАДЕЖНА ОФАНЗИВА ВО ПРИЛЕП

0
201

Го реализираме Проектот за реконструкција на локалните патишта во сите општини.

Вложуваме и рехабилитираме улици и во општина Прилеп.

Со градоначалникот Јовановски и прљтеникот Миле Талески извршивме увид во градежните активности на улицата „Мице Козар“ која е многу фрекфентна улица, и беше во доста лоша состојба.

Дополнително, би сакал да најавам дека во третата фаза од Проектот, ќе ја реконструираме и улицата „Леце Котески“ и за неа вложуваме средства во висина од 51 милиони денари.

Продолжуваме активно да работиме низ цела држава, со цел побезбедни и модерни патни правци за нашите граѓани.

Фејсбук статус на министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски.