БОЧВАРСКИ : НОВ КАПИТАЛЕН ПРОЕКТ ВО ЗЕМЈАВА, ТРАНСФОРМАТОРСКА СТАНИЦА ВО ОХРИД ОД ВКУПНО 50 МИЛИОНИ ЕВРА

0
231
Го означивме почетокот на изградбата на трансформаторска станица Охрид, капитален проект за нашата земја и целиот регион.

Инвестираме вкупно 50 милиони евра во реализацијата на оваа 400 kV интерконекција Битола – Елбасан, дел од Коридорот 8.

Како централна власт вложуваме во проекти кои имаат значаен економски бенефит и кои придонесуваат за забрзан економски раст и развој.

Обезбедуваме стабилност на електро-енергетскиот систем, се поврзуваме со соседите и најважно, ја добиваме довербата на граѓаните и инвеститорите.
Фејсбук статус на министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски.