БОЧВАРСКИ: ДЕНЕСКА СО МЕНАЏЕРСКИОТ ТИМ НА МАКЕДОНСКАТА НАВИГАЦИЈА ИЗВРШИВ УВИД НА КОНТРОЛАТА ЗА ЛЕТАЊЕ И БЕВ ИНФОРМИРАН ЗА ИНВЕСТИЦИЈА ВО М-НАВ ОД 11 МИЛИОНИ ЕВРА

0
231

🛫🛫🛫 Денеска со менаџерскиот тим на Македонска навигација извршивме обиколка на контролата на летање и се уверив во стручноста и професионалноста на институцијата.

Бев информиран за новите инвестиции после 25 години во М-НАВ од преку 11 милиони евра за безбедно небо, зголемување на капацитетот и поефикасен авиосообраќај.

Со новите системи дополнително ќе ги зголемиме капацитетите и можностите за контрола и ефикасно управување на нашето небо.

Фејсбук статус на министерот за транспорт и врски Благој Бочварски.