БОРЈАН ЈОВАНОВСКИ: За прв пат имаме двајца премиери кои сакаат да го решат проблемот, а кога нешто се сака да се реши, ќе се реши!

0
789

– Досега имавме премиери кои се обидуваа да се надмудрат еден со друг и да се избегне решение, за прв пат имаме двајца премиери кои сакаат да го решат проблемот со името, а кога нешто се сака да се реши, ќе се реши. Црвените линии се идентитетот и тука Грците, ние ќе попуштиме за промена на уставот со ново име. Тоа е фер компромис според мене.

Борјан Јовановски на Тв 24.