БОРИСОВ: ПЕТКОВ НЕ МУ Е ДОРАСНАТ НА КОВАЧЕВСКИ, ПРИМЕТИВ ДЕКА МАКЕДОНСКИОТ ПРЕМИЕР Е МНОГУ ИТАР

0
3795

– Петков е многу наивен и неискусен а македонскиот премиер е многу итар и искусен во политиката, тоа е она што можам да го видам од сегашните средби и изјави на двата премиера, се плашам дека Петков не му е дораснат на Ковачевски, загрижен сум многу, еве првите потези и настапи Петков нон стоп се вплеткува во некои безвезе теми а Ковачевски тоа само мудро го користи како некој итрец…

Бојко Борисов на партиска средба во Бугарија.