ИЛИЈА ЈОВАНОСКИ : ОПШТИНА ПРИЛЕП ЗА САМО ШЕСТ МЕСЕЦИ НОВА ЛОКАЛНА ВЛАСТ ОД НОВАТА КОНЦЕСИЈА ЗА РУДНИК ЗА МЕРМЕР НА НЕЈЗИНАТА СМЕТКА ДОБИ 2 МИЛИОНИ ЕВРА ДОНАЦИЈА

0
803

Општина Прилеп за само шест месеци нова локална власт доби околу 2 милиони евра на сметката на општината, бенефит за нашата општина и за нашите граѓани со што ќе имаме можност да направиме многу повеќе и подобри инфраструктурни објекти, социјалната заштита да биде на повисоко ниво, да имаме детски градинки како и да бидат згрижени оние луѓе со посебни потреби. – градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски во интервју за прилепската Канал Визија.