БОМБА РОКНА ВО СУД, НЕМАЛО ГОЛЕМ МИЛИОНСКИ ТЕНДЕР ВО КОЈА ЅИНГО НЕМАЛ ВМЕШАНО ДЕСЕТ ПРСТЕ!!!

0
3308

Претставници на одбиената компанија СВЕ барале прием кај тогашниот премиер Никола Груевски. – Груевски на обвинителна клупа во Основниот суд Скопје 1 (Фото: Ѓ. Личовски)

Обвинетиот ексминистер Миле Јанакиески на секретарката на обвинетиот поранешен премиер Никола Груевски ѝ вели „лошо е да ги примиме во оваа фаза Кинезиве што изгубија, тие се одбиени, зошто да ги примиме?“ во последните, од над 300 пуштени бомби за незаконскиот тендер за кинеските автопати на судењето за предметот на СЈО „Траекторија“.

Претставници на одбиената компанија СВЕ барале прием кај тогашниот премиер Никола Груевски, но работата веќе била средена, со договор во 4 очи и надвор од Законот за јавни набавки, со кинеската „Синохидро“.

Во друг разговор Груевски му вика на Миле: „Ѕинго е кај мене, да не заборавиш да го вклучиш во изградбата на кинескиве автопати. Кога ќе дојде моментот, треба да внимаваш“.

Целата сторија на СДК.МК