БОМБА-ПРЕС НА ЛЕВИЦА : ТАЈНИ СРЕДБИ НА МИЦКОСКИ И КОВАЧЕВСКИ СО БУГАРСКИ ПРЕТСТАВНИЦИ ЗА ПРОМЕНА НА УСТАВОТ

0
549

Под нов превез се засилуваат обидите да се оконча нападот кон идентитетот, историјата и посебноста на македонскиот народ..

-Поради оваа егзистенцијална опаснот, од нас пристигнуваат информации, од кадри на раководни позиции во ВМРО-ДПМНЕ, за разгооври меѓу Мицкоски и Ковачевски со структури од соседна Бугарија за новиот модел предложен од Мицкоски за промена на Уставот.

Плановите на Мицкоски одлично се вклопуааат во планот на Ковачевски за уставни измени. Народот минатото лето кажа силно НЕ на бугаризација со францускиот предлог.

ВМРО-ДПМНЕ има улога на амортизатор на народот, ова води кон наметнување на Францускиот предлог и Софиската плафторма, учество во овие работни групи за промена на Уставот е предавство.

Ова не соодветствува со европската иднина, јасно е дека ВМРО-ДПМНЕ се приклучува кон планот на Ковачевски.

Противењето на овој ултиматим кој го наметнуваат бугарските служби е чин на антифашизам, промената на Уставот е предавство, Левица кажува НЕ за софиската платформа, нагласи Мециновиќ.

-Ова е тројански коњ, Мицкоски игра во овие игри за трансформирање на уставните измени по терк на Францускиот предлог, додава портпаролот на Левица.