БОМБА ОД АНТИКОРУПЦИСКА ЗА ПРАТЕНИЧКАТА НА СДСМ, МИРА ДИЗЕЛ КОЈА МИСЛЕШЕ ДЕКА НАРОДОТ СЕ МАЈМУНИ : Синот на Мира Дизел не ги исполнувал условите за да биде вработен во ЕЛЕМ!

0
1637

Комисијата за спречување на корупција утврдила неправилност при вработувањето на синот на пратеничката на СДСМ, Мира Стојчевска кој е вработен во ЕЛЕМ, пренесе ТВ24.

Според извори на телевизијата, синот на Стојчевска не ги исполнил условите што биле предвидени со конкурсот за вработување.

Неправилности имало и кај дел од вработувањата на другите роднини на функционери. Според најавата, овие предмети треба да бидат целосно завршени следната недела.