БОМБА НА ФИЛИПЧЕ: ЈА ОТВОРАМЕ КОЗЛЕ ЗА КОВИД ПАЦИЕНТИ, ПРЕПОЛНИ СЕ БОЛНИЦИТЕ ВО СТРУГА, ТЕТОВО, КИЧЕВО, ГОСТИВАР, ИНФЕКТИВНА КЛИНИКА ВО СКОПЈЕ СО МОДУЛАРНАТА И ТУБЕРКУЛОЗНА КЛИНИКА

0
1533

– Преполни се болниците во Тетово, Гостивар, Кичево, Струга, во Скопје инфективната, модуларната и институт за туберкулоза и затоа ја отвораме пак Козле за ковид пациенти. Прекинати се одмори на многу лекари, ја следиме состојбата, апелирам граѓаните да се вакцинираат само така ќе го намалиме притисокот врз системот.

Венко Филипче на утринскиот прес.