БОМБА НА ТРАЈАНОВ: ГРУЕВСКИ ЌЕ ОСТАНЕШЕ ПРЕМИЕР И ДЕН ДЕНЕС АКО ГО ПУШТЕШЕ МИЈАЛКОВ НИЗ ВОДА И ГО УАПСЕШЕ ЗА ПРИСЛУШКУВАЊЕТО, ДА ГО НАПРАВЕШЕ ТОА ПОБРЗО ТОЈ СЕУШТЕ ЌЕ БЕШЕ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ВЛАДА!

0
662
  • Тоа масовно прислушкување тогаш беше основа за разрешување на Мијалков. Со Груевски кога разговарав неколку пати му сугерирав да го разреши Мијалков независно дали се странски сили бидејќи тој е одговорен за целиот систем и тој мора да гарантира за одвивање на целиот телефонски сообраќај.

    Но Груевски предлагаше тоа да се развлече, па влезе во процес на формирање на СЈО, добија време меѓутоа исходот беше поразителен за ВМРО-ДПМНЕ и за раководството тоа време.

    Ако брзо реагираа можеби поинаку ќе се одвиваа работите и можеби Груевски сеуште ќе беше претседател на влада бидејќи тешко дека некој можеше да го смени.

Павле Трајанов во ,,Радио Лидер”