БОМБА НА ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ: Убеден сум дека 30% од ДДВ-ти се краде, тоа се 250 милиони евра годишно помалку во буџетот, но имаме решение за тоа, со повратот на ДДВ сите ќе бараат фискална сметка!

0
931

– Сивата економија мора да ја искорениме. Со повратот на ДДВ кое ќе стартува наскоро сите ќе бараат фискални сметки за да побараат поврат на ДДВ од 15%. Со тоа ќе се искорени кражбата на ДДВ која во моментов изнесува околу 30% или 250 милиони евра годишно кои сега ги нема во буџетот а треба да ги има.

Премиерот Заев на ТВ 24.