БОМБА НА ПОРТАЛОТ СДК : Владата на Заев бара чаре како да ја тргне КУРТОНКАТА Каракамишева од сите можни надзорни и управни одбори и комисии од каде што цица илјадници евра месечно народни пари!!!

0
2641

Прв од реформските закони што ги предлага премиерот Зоран Заев до Собранието, е Законот за јазиците и тој воедно е првиот предлог-закон кој ќе се најде на проценка во Венециската комисија. – Каракамишева на прием кај претседателот Ѓорге Иванов како дел од „Граѓанска иницијатива за поддршка на знаењето во високото образование” во јануари 2015 година (архивска фотографија)

Владата бара форма како да ја повлече професорката од Правниот факултет Тања Каракамишева, која е претставник на Македонија во Венециската комисија, дознава САКАМДАКАЖАМ.МК. Каракамишева беше делегирана во Венециската комисија како правен експерт од претходната влада на Никола Груевски.

САКАМДАКАЖАМ.МК официјално ја праша Владата дали професорката, која во јавноста се истакна како отворен партиски поддржувач, ќе биде повлечена од ова тело на правни експерти, или тело за легислатива во Советот на Европа.

„Владата во овие два и пол месеци од работењето, покажа дека го слуша и има разбирање за гласот на јавноста во Македонија. Во оваа насока, до Владата допреа исто така и критиките на јавноста за лицето за кое прашувате. Во наредниот период сериозно тие критики ќе ги разгледаме и ќе ја информираме јавноста“, вели владиниот портпарол Миле Бошњаковски.

Каракамишева беше испратена како наш претставник во Венециската комисија на 28 јануари минатата година, на местото на професорката од Правниот факултет Гордана Силјановска. Силјановска тогаш сподели со јавноста дека неа Владата воопшто не ја известила дека по завршувањето на вториот мандат во Комисијата, ќе биде повлечена. Дека нејзиниот ангажман и работа во Комисијата престануваат, била информирана од Венециската комисија.

 

Повеќе за оваа сторија на порталот САКАМДАКАЖАМ