БОМБА НА МИЛЕНКО: Сиљановска му ја нанесе најголемата навреда на ВМРО ДПМНЕ во историјата на постоењето на партијата!

0
1380
Факт е дека кандидатката на ВМРО ДПМНЕ доби скоро 320К гласови.
 
Тие, според мене, се сите до еден заслуга на партијата. Но, за беља, во својот говор во неделата навечер, кандидатката нагласи дека е благодарна за гласовите од членовите и симпатизерите на ВМРО ДПМНЕ, но исто така дека е благодарна за гласовите што таа ги донела, за неодлучните што заради неа гласале, за либералните гласови, за разно-разни други гласови дојдени на контото од 320К заради неа.
 
Тоа е голем пропуст нејзин, или на PR-от, бидејки според така кажаното, ВМРО ДПМНЕ има многу помалку од 320К гласови?
 
Што, ако е вистина, би било катастрофа. Партијата која досега освојувала по пола милион на претседателски избори едвај скрпи бедни 320 илјади па и тие не биле на партијата?!?!
Миленко во својата колумна на Дудинка.