БОМБА НА МИЛЕНКО – ЗГАСНУВА УШТЕ ЕДНО КУРТОНСКО ДУВЛО: ЏОРЏ АТАНАСОВСКИ ЈА ЗАТВАРА ТВ СОНЦЕ, ИМ ДАЛ ИЗВЕСТУВАЊЕ НА СИТЕ ВРАБОТЕНИ ДЕКА ТЕЛЕВИЗИЈАТА ЗА 10 ДЕНА ЌЕ ПРЕСТАНЕ СО РАБОТА

0
1251

Јанко Бурек ич нема среќа, ќе остане без медиум за својата култна емисија ЈАДИ БУРЕК.

Миленко пишиува на фб дека телевизијата ќе се затвора за 10 дена а вработените добиле известување да почнат да си бараат работа.

Во телевизијата работат околу 20 луѓе. Џорџ Атанасовски се обидуваше да ја искористи телевизијата за да стане претседател на државата, а главна политичка понуда му беше да се спаси името на државата.

Тој е милионер со фабрика за метални производи МЕТАЛФЛЕКС и недвижнини вредни десетици милиони долари во Флорида, САД, инаку по потекло е од Прилеп каде има хотел и пекара за леб.

Со години ги финансираше патувањата на новинарката Марина Дојчиновска кај Хунзите во Пакистан и самиот одеше таму и пишуваше книги за античка Македонија итн инт…

На неговата телевизија ТВ Сонце се искажуваа работи што им беше срам на Сител и Канал 5 да ги кажат, значи до таму беше телевизијата забегана и отидена во бестрага.

Телевизијата цело време над 10 години работи со загуба, но тој упорно фрлаше пари, по околу 100 000 долари годишно за неа затоа што ја користеше како своја медиска промиција, сакаше очајно да стане претседател па му нареди и на Јанко Бурек да го предложи во своите емисии и да прави тв анкета на таа тема, но очиглендо ништо од тоа, никој не му обрнува внимание.

Очигледно он решил да заштеди некое доларче, изгледа се откажал од својата идеја за политички ангажман во земјава.

Она што е најинтересно од целата работа е што успешен Американец милионер не убедуваше да останеме што подалеку од Америка и не туркаше кон Србија и Русија, тешка будала …