БОМБА НА МИЛЕВСКИ: МОРА ДА ИМ ГИ ВРЗЕМЕ РАЦЕТЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ ДА НЕ ГИ БАНКРОТИРААТ ОПШТИНИТЕ СО ПРЕВРАБОТУВАЊА

0
529

– Мораме да го менуваме законот за локална самоуправа каде ќе им ги врземе рацете на градоначалниците да не можат да ги банкротираат општините со преголеми вработувања на партиски војски или пак роднински и пријателски вработувања, затоа што сега сме сведоци дека има по 10 правници во комуналните претпријатија а за адвокатски услуги пак плаќаат адвокатски канцеларии!

Министерот за локална самоуправа, и лидер на ЛДП, Горан Милевски.