БОМБА НА ЛАТАС: Внукот на поглаварот на ИВЗ инвестирал во изградба на дивите платформи на Матка!

0
868

Mерван Сулејмани, внукот на поглаварот на ИВЗ Реџеп Сулејмани е човекот кој инвестирал во изградба на дивите платформи на кањонот Матка, потврдуваат за vecer.mk од извори во ДУИ. Според информациитр освен платформите, внукот на Реисот има инвестирано и во други објекти во забранетата зона на Матка.

 Тој е близок со градоначалникот на Сарај Блерим Беџети, низ чија општина нечујно минале сите камиони со материјалите за изградба на платформите, но и за други објекти, кои се носени по вода.

Членови на семејството Сулејмани биле повикани да објаснат што тоа се случува на Матка, откако медиумите објавија дека има дивогради во зона заштитена со закон, напоменуваат нашите извори. На таа средба, тие не ја кажале вистината. Тврделе дека спорните објекти се таму од поодамна (повеќе од 10 години) и покрај веројатните законски и политички последици од таквото тврдење.

Повеќе на овој линк ОВДЕ