БОМБА НА КУРТОНОТ ГОМКОВИЌ : На внатрешните анкети во ВМРО-ДПМНЕ за кандидат за претседател, води Коце Трајановски!

0
1547

Куртонот Бобан Нонковиќ во колумна на порталот на Миленко, открива дека во внатрешните анкети на ВМРО ДПМНЕ за кандидат за прецедник, водел Коце Кабана?!?!

Наводно, поранешниот градоначалник на Скопје, Коце Трајановски, убедливо води во однос на поддршка од партиското членство (МК и ОК на ВМРО-ДПМНЕ) да биде партиски кандидат за претседател на Македонија.

Зад него се партиските стари лисци Антонио Милошоски, Ганка Цветанова и Трајко Славески, па на крајот се фаворитот на раководството на партијата, професорот во пензија Саво Климовски и единствениот лик што може да обезбеди гласови надвор од партискиот нуклеус – проф. д-р Тања Каракамишева – Јовановска.