БОМБА НА КРЕШНИК БЕКТЕШИ : ПРОБЛЕМОТ СО ЦЕНАТА НА ПЕЛЕТИТЕ Е ПОРАДИ ЛАЖНИ ФАКТУРИ НА УВОЗНИЦИ КОИ СО ТОА САКАЛЕ ДА ПЛАТАТ ПОНИСКИ ЦАРИНИ И ДАНОЦИ

0
425
  • Ако ти како трговец си увезол пелети за 25 денари и не можеш да ги продаваш за 27 денари по килограм значи дека реално си ги купил за 30 денари ама си направил лажна фактура за да не платиш данок и царина и тоа е кривично дело и апелирам до македонска царина и инспекциите и ОЈО да покренат постапка против овие трговци затоа што тоа е кривично дело! Инаку цената на пелетите не ја одредува владата туку Македонски Шуми затоа што тие знаат колку чини дрвото и пелетите како производ од дрво.

Министерот за економија Крешник Бектеши на денешниот прес по средбата со трговците на храна и производителите на храна.