БОМБА НА ЗАЕВ: СО НОВИОТ ЗАКОН ЗА ЕНЕРГЕТИКА, СЕКОЕ ДОМАЌИНСТВО МОЖЕ НА СВОЈОТ КРОВ ДА ПРОИЗВЕДУВА СТРУЈА И ДА ЈА ПРОДАВА НА ЕВН!

0
1936
Со новиот Закон за енергетика секое домаќинство на кровот од својата куќа и секоја компанија, можат да инсталираат сончеви панели и за сопствени потреби да произведуваат електрична енергија, а вишоците струја да ги продаваат на слободниот пазар.