БОМБА НА ЗАЕВ ПРЕД ГРЧКИТЕ БИЗНИСМЕНИ: Грција инвестирала во нашата економија пола милијарда евра од 1990-та до денес, исто толку ние однесовме на грчките плажи, сега тоа ќе се дуплира!

0
1423

– Од 1990-та до денеска во нашата економија се влезени блозу 500 милиони евра странски инвестиции од Грција, веројатно исто толку се потрошени од наши граѓани на Грчките плажи. Со решавањето на проблемите оваа соработка ќе експлодира па очекуваме рекордна трговија која сега достигна 1 милијаерда евра, рекодни инвестиции, рекорден извоз, навистина не очекува убава иднина! Отвораме два нови гранични премини, се поврзуваме со гасоводна цевка и со оптички кабли, ќе соработуваме на сите полиња!

Премиерот Заев пред грчките бизнисмени во Александар Палас.