БОМБА НА ЗАЕВ: Предвидовме 3 милиони евра за раст на платите во културата, 3 милиона евра за раст на плати во судство, 1,5 милиони евра за раст на плати во јавно обвинителство!

0
1503

– Се договоривме со синдикатите во култура, судство и обвинителство да се покачат платите, па така предвидовме 3 милиони евра за раст на платите во култура, 3 милиона за судство и 1,5 милиона евра за обвинителство, со ова го остваруваме ветувањето дека ќе ги покачиме платите во овие сектори, претходно беа предвидени буџети и за раст на платите во другите сектори каде имаше веќе покачување значи здравство, образование, војска…

Премиерот Заев на денешниот прес за новиот буџет.