БОМБА НА ЗАЕВ ОД ВЕЛЕС : ПЕНЗИИТЕ ЌЕ ПОРАСНАТ ОД ЈАНУАРИ СО СТАБИЛЕН ФОНД

0
392

Две и пол години ни беа потребни за да го стабилизираме Фондот за пензиско осигурување и успеавме, намалена е буџетската дупка, Фондот е стабилизиран и има пари за раст на пензиите, порача претседателот Зоран Зев на трибина „На прав пат“ во Велес.

Успеавме преку чесни политики да обебедиме пари за сериозно зголемување на пензиите. За над 700 денари се зголемуваат пезниите на сите пензионери, со законското усогласување, вкупното зголемување на пензиите ќе изнесува меѓу 850 и 900 денари, пари кои ќе завршат кај пензионерите. По растот на минималната и просечната плата редно е да растат и пензиите, за да се намали јазот помеѓу побогатите и посиромапните, но и да се подигне стандардот на највозрасните, порача Заев пред граѓаните на Велес.

https://www.youtube.com/watch?v=_3mLHavQ-1o