БОМБА НА ЗАЕВ: Колекторот во Охрид е во тотален распад, од 21-на пумпа, работат само 3, но сега нема само Охриѓани да го штитат езерото, цела Македонија ќе помогне!

0
960

– Досега само Охриѓаин беа задолжени да го штитат Охридско Езеро од загадување и сметките за струја за пумпите беа огромни, ПРОАКВА има долг од пола милион евра за струја, тоа ќе го платиме. Ќе го реновираме и колекторскиот систем кој е во распад, добро сум запознаен, од 21-на пумпа само 3 работат, друго се е расипано. Цела Македонија ќе помогне езерото да се заштити!

Премиерот Заев во Охрид на трибина со граѓаните.