БОМБА НА ЗАЕВ: ИМА ДРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ КАДЕ СЕ РАБОТИ ПРОДУКТИВНО САМО 1 СААТ А ИМ ДАВАМЕ ПЛАТА ЗА 8 СААТА, ТОА НИКАДЕ ГО НЕМА, ЌЕ ЛЕТААТ ОД РАБОТА ОНИЕ НА КОИ НЕ ИМ СЕ РАБОТИ!

0
1692

– Со дигиталното поврзување на институциите имаме можност да ја мериме продуктивноста на државните административци, и увидовме дека во некои институции продуктивноста е падната на само 1 час продуктивна работа а земаат плата за 8 часа, тоа никаде го нема, ќе мора да им се заблагодариме на оние на кои не им се работи и да им дадеме отказ!

Премиерот Заев на дебатата на МТВ.