БОМБА НА ЗАЕВ : Еден од блоковите во РЕК ќе го замениме со гасна централа во Александрополис, Грција каде ќе учествуваме во изградба на терминал за гас и гасна централа од 200 мегавати

0
1243

– Гасењето на еден блоковите во РЕК ќе го замениме со гасна централа во Александрополис каде ќе учествуваме во инвестиција за терминал за гас и гасна централа. Таму учествуваат Грците, Бугарите и една компанија од Америка. Капацитетот за нас на таа централа ќе биде 200 мегавати колку еден блок во РЕК Битола.

Премиерот Зоран Заев со одговор на пратенички прашања.