БОМБА НА ЗАЕВ: ВЧЕРА ПРЕКУ ЦЕЛ ДЕН МИ СЕ ЈАВИЈА СИТЕ ПРЕМИЕРИ, КАНЦЕЛАРИ, ПРЕТСЕДАТЕЛИ ОД ЦЕЛА ЕВРОПА, ИЗРАЗИЈА ОХРАБРУВАЊЕ КОН МЕНЕ И КОН НАШИОТ НАРОД!

0
3154

– Нема кој лидер на европска земја вчера не ми се јави, преку цел ден добивав повици од сите премиери, канцелари, претседатели, сите ме охрабруваа и мене а преку мене и нашиот народ да истраеме и да не се откажуваме од европскиот пат.

Сметам дека ова е моментална криза во ЕУ и дека бргу ќе се реши, до тогаш ние нема да чекаме и одмараме туку ќе работиме, знаеме кои ни се слабостите и ќе ги решаваме тие проблеми. Целта е на крај да бидеме европска држава и квалитетно да живееме. Не ни треба ЕУ само ради реда, ни треба за земјава да ја издигнеме повисоко од аспект на квалитет на живот, квалитет на институции итн…

Премиерот Заев на денешниот прес во владата.