БОМБА НА ЗАЕВ : Вработени над 6.000 млади преку Младинската гаранција!

0
148

Во 2019 година 6.004 лица се вработија преку Младинската гаранција! Оперативниот план за вработување има високи 98,6% реализација и ги дава очекуваните резултати. Невработеноста кај младите во последниот квартал од 2019 е намалена на 35,3%, а во 2016 тој процент беше 48,2%.

Продолжуваме да инвестираме во младите!

Зоран Заев на фејсбук