БОМБА НА ЗАЕВ : Во влада влегуваат Обединети на брат Љубе и ВМРО Народна на Љубчо!

0
5148

За соработката со Обединети за Македонија, на Љубе Бошковски, премиерот Зоран Заев рече дека со нив имаат коалиција и на парламентарните и по парламентарните избори вклучително и во делот на партиципација во извршната власт.

За ВМРО-Народна партија, на Љупчо Георгиевски, посочи дека и биле понудени места кои не биле прифатени, но остава можност по изборите да разговараат и да бидат составен дел и на извршната власт.

– Со сите тие партии имавме коалиција и на локалните избори. Тоа самото по себе потврдува дека ги разгледуваме сите кандидатски места, сите кадровски решенија кои може да бидат добро решение во интерес на граѓаните, изјави премиерот Зоран Заев.