БОМБА НА ЗАЕВ: АМЕРИКАНСКИОТ ГИГАНТ ЏЕНЕРАЛ ЕЛЕКТРИК ЌЕ ЈА КУПИ ТЕЦ НЕГОТИНО И ЌЕ ИНВЕСТИРА 400 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ВО ГАСНИ ЦЕНТРАЛИ ОД 800 МЕГАВАТИ!

0
1969

– Џенерал Електрик ќе инвестира во гасни централи од 800 мегавати вредни 400 милиони евра, за таа цел ќе ја продадеме ТЕЦ Неготино, преговорите се во тек…

Премиерот Заев на денешниот прес за новиот буџет за 2021-ва.