БОМБА НА ВИЛИПЧЕ, ЈА ОСЕТИ ДОЛГАТА РАКА НА ВМРО ПО ГАЗЕТО КУРТОНСКО: ГРУЕВЦИ ВРШАТ НЕВИДЕН ТЕРОР ВРЗ ДЕЛЕГАТИТЕ ЗА ДА ГЛАСААТ ЗА МИЦКОВСКИ!

0
2273

Филип T. Петровски, единствениот кандидат за претседател на ВМРО-ДПМНЕ, кој отворено рече дека ќе влезе во битката за лидерската позиција на најголемата опозициска партија, вели дека ја има потребната поддршка од делегатите на Конгресот што ќе се одржи на 23 декември во Валандово и покрај огромниот притисок и закани со кои тие секојдневно се соочуваат.

– Се врши невиден притисок врз делегатите. Има и закани дека ако не гласаат за фаворитот на Палатата ќе мора да се соочат со својот крај на политичката кариера. Наспроти заложбите да се одржи Конгрес во демократска атмосфера, имам сериозни сомнежи дека на 23 декември ќе има регуларно гласање, кога не ги оставаат делегатите слободно да размислат за кој кандидат да го дадат својот глас – предупредува Петровски и вели дека ги собрал потребните потписи за кандидатурата која и официјално ќе ја достави во партијата.

Линк до целата сторија на Плусинфо.