БОМБА НА ВАСКО ЕФТОВ : ПРИЛЕПЧАНЕЦ КОЈ ЖИВЕЕЛ ВО ТУРЦИЈА ГО ПРЕДАЛ ПАЛЧО НА ТУРСКАТА ПОЛИЦИЈА ПРЕКУ ТУРСКА СИМ КАРТИЧКА

0
260
  • Прилепчанецот во Беликесир на Палчо му купува СИМ картичка со турски број која тој ја ставил во својот мобилен телефон. По два дена прилепчанецот преку Велес е информиран дека Палчо е првоосомничен за убиството на Панче Жежовски и Вања Ѓоршевска почнало да го фаќа паника дека може да биде обвинет за соработник за бегството на Палчо.

    Така тој се јавува во македонската полиција, и македонската полиција го упатува да се јави во турската полиција кој ја дава таа СИМ картичка на Палчо на турската полиција која врз база на таа картичка го лоцирале.

Васко Ефтов во емисијата ,,Во Центар”.