БОМБА НА ВАН ХОЈТЕ: Откри пикантерија од преговорите, кога ги прашал преставниците на ВМРО ДПМНЕ зошто се против новиот начин на избор на членови на агенцијата за медиуми му вратиле со неверојатен одговор!

0
521

Во интервју за новиот број на неделникот Фокус, експертот на ЕУ, Питер Ванхојте кој беше олеснувач на преговорите околу пржинскиот договор откри неколку пикантерии од преговорите меѓу СДСМ и ВМРО ДПМНЕ.

Една од тие пикантерии е кога ги прашал преставниците на ДПМНЕ зошто се против новиот предложен начин за избор на членови на агенцијата за медиуми а тоа е по предлог на невладини и асоцијации на новинари и по двотретинско гласање во парламент, тие му одговориле – ПА НИЕ НЕМАМЕ СТРУЧНИ КАДРИ КОИ СЕ НАШИ?!?!