БОМБА НА АЦО ИНФОМАКС : МИЦКОСКИ ИМАЛ СРЕДБИ СО КВИНТА АМБАСАДОРИ КАДЕ СИТЕ РЕШЕНИЈА ЗАВРШУВААТ СО ВЛЕЗ НА БУГАРИТЕ ВО УСТАВ САМО ТОЈ ДА НЕ ИЗЛЕЗЕ МАКСИМАЛНО ОШТЕТЕН

0
538
  • ЏДека има средба со т.н. група на квинта амбасадори со што има некои придвижувања во насока на таа дипломатија и некои решенија којшто таа група ги нуди, сите решенија на крајот завршуваат со влез на бугарите во устав.И сега се нудат некои решенија со кои се пробува да и се удоволи на опозицијата или Мицкоски да не излезе максимално оштетен од целата оваа приказна од тоа што тој ќе гласа, пратениците ќе гласаат за влез на бугарите во устав и се бара модус како да се оправда дека гласавме за бугарите ама го добивме ова.Имало таква средба и таа средба е генерално во овие рамки, денес немаме информации од внатре од средбата но верувам дека ќе имаме во наредните неколку дена.

Александар Митовски во ,,Инфомакс”.