БОМБА!!! ДАМЕ ЧКАТРОСКИ ОТКРИВА : МЕЛАНИ ТРАМП ИМА БРАТУЧЕДА ВО СДСМ! Доналд Трамп и Македонија -Што по нас

0
5941

Доналд Трамп што не чека со новата администрација на САД Бевме сите изненадени од победата на Трамп.Изненадите ни почнаја со СИРИЗА. Ова е поголемо глобално и покомплицирано но само со едно е споредливо со СИРИЗА. Уморен е светот од фамилиите,корупцијата во политичките партии и конфорот на ужлебаноста во фотељите.

Многу политиколози од МК зборуваат за идеологии ,политики и реформи.Куп аналитичари говорат за состојбите во САД. За нас олкава земја каква што сме ,практично тоа ништо не значи.Ние овие 10 години играме во сите можни варијанти во лабараторијата на Вмро-Дпмне каде Пропагандата е поврзана со рејтингот и се бара уште рејтинг со сите познати и признати алатки од сите идеологии. Изгледа дека дел од Македонците беа реакционери.

Би сакале Хилари да победи.Во Македоската политика како и во цел свет се врти – Имаме ли релации кон Вашингтон.Тоа е најправилната политика.САД се преголем залак за нашите анализи со нивната внатрешна економски политички случувања.Не е потребно да имаме толкав капацитет да можеме да мислиме за тоа. Мислиме дали и колку ќе таласаат и како тоа ќе се одрази на Македонија и регионот.

Глупаво е и будалштина да мислиме за други теми.Едноставно САД се преголеми ,преважни,глобални да ние во Македонија мислиме поинаку. Дел од нас оние што ја познаваат Хилари и што таа би можела да собере околу незе навиваа за незе.Таму има околу незе неколку ликови кои ни се добро познати и го знаат овој наш регион. Хилари е одличен познавач на истиот . И сега Трамп. Ќе ви откирјам една тајна.Груевски воопшто не постапи глупаво кога го фати авионот и сакаше со сите средства на располагање да се види со Хилари.

Информациите на неговите лобисти и советници му советуваја дека Хилари има јаки релации со опозицијата во Македонија.Трамп за овие советници беше енигма.Но тие советници не се секој и Груевски го убедувале дека е најдобро да биде со Хилари заради што енигмата Трамп и тоа како може да има околу него некаква администрација со исто така добри релации со опозицијата во Македонија.Ова се што се случува и ваквото лобирање ,дали е партиско или државно е во политиката легално .Иако резултатите не секогаш можат да бидат во корист на тоа. Наеднаш советниците на Груевски дознаваат дека Трамп и не е толку наивен со информации и релации за нашиот регион.

Паниката се зголемува.СДСМ и нивните аналитичари лобираат за Хилари.Вмро-Дпмне по сите медиуми пас му дава на Трамп.Но нешто не штима.Или СДСМ се многу вешти или се крија нешто .Вмро-Дпмне станува нервозно полека.Дури функционери на Вмро-Дпмне освен Груевски се радуваат на победата на Трамп.Советниците и лобистите во Вашингтон наеднаш ги снемува.Пак нервоза.Се вадат на тоа е тоа..И не е тоа тоа. Почнува да се шпекулира со имиња.Министер за Одбрана ,национален советник по безбедност со искуства во Косово Македонија и Србија .

Го знае регионот на прсти. Департмент оф Стејт- Човек кои во 1991 година и 1993 година прати армија во Македонија да ја заштити од случувањата во Србија и регионот. Хоумленд секјурити тип кој доаѓа од Висконсин ,а таму ако не знаевте во Висконсин ,Македонец со потекло ги реши и разреши изборите. И до овде не е опасно .Се шпекулира на Њ. Грингич упссс .

Се е можно но лобистите на Вмро-Дпмне кај него нема да поминат.Дејвид Кларк..одличен познавач на Европа и Балканот. Полека се цртаат контурите на новата администација со многу удирања под маса и многу аспиранти.Една е и Кондолиза Рајс.Некаков избор на Трамп спомната дека може и таа да биде во новата администрација. Мелани Трамп има братучеда во Скопје !!!.И не секоја .За Вмро-Дпмне КАТАСТРОФА.

Таа особа е една од највлијателните ликови во СДСМ.Неколку други од Опозицијата и СДСМ имаат релации со новиот Министер за Одбрана.Неколку ликови од Опозицијата како Денко Малевски е добар другар со Болтон. Знаете доста кажав но сакам ова да го додадам.Груевски и неговите се толку во каша да човек не им биде во кожата.Непотребно вртат телефони,плаќаат разно/разни бајки на лобисти ,советници и аналитичари.Кој сака да е во САД на власт за нив помош нема.Тие во политика нема да останат.

По избори не чекаат законите за СЈО па и специјален Суд.Кој сака нека победи со Груевски премиер оваа земја ќе биде во политичко и економско ембарго.Затоа си трошиме времето со лобирање и правење на мозаици за висока политика.Дома си имаме задачи.Другото е се боза.

Пишува : Даме Чкатроски