БОМБАСТИЧНА ИЗЈАВА НА ПОРТПАРОЛКАТА НА СЈО Ленче Ристоска: Имаме докази дека на Коста Крпач му се заканувале!

0
2001

Обвинителката Ленче Ристоска, портпарол на Специјалното јавно обвинителство, денеска на прес конференција рече дека, сега починатиот, Коста Крпач доброволно се јавил во СЈО з да биде сведок во предистражна постапка. „Тој бараше да биде заштитетн сведок.

Имаме изјава од него дека постоеле закани. Доказите се кај нас, но се е доставено и до Основното обвинителство, каде исто се води постапка.

Кога ќе заврши истражната постапка, јавноста со се ќе биде запознаена. “, рече Ристоска.