БОКИ БУРГИЈА ОДГОВОРИ НА ЗАКАНИТЕ НА ПАНДОВ: Македонија од увек имала проблеми со јебиветри како Пандов!

0
610

,,Пандов никад немал проблем со Македонија. Македонија од увек имала проблеми со јебиветри како Пандов, кои, за жал, секогаш се испилуваат во гнездата на вмронскиот инкубатор, кој, пак, ете, за наша несреќа со децении вирее на овие плуралистичко политички простори и произведува свирачи курцу излазечем сунцу, ала Пандов.

За Никовски, Даштевски, Оли и Сотка, колегите од СКИС оркестарот на Пандов, сум пишувал многу. За момчаков кој се одзива на презимето Пандов и најавува зацрнување на нечии судбини и животи после промена на власта, имам една до две реченици да му порачам, викат вака:

Прво, до промена на власта може да дојде за најмалку две децении, до тогаш вмро нема да постои во никаков реален облик како фарма за производство на политички јебиветри, освен како добро заштитен акроним во музеите на историјата, ама, еве, да претпоставиме дека промена на власта ќе има во октомври следната година, пак, повторно, на власт нема да дојде вмро, за да ти зацрнуваш нечии животи, бе, токмак…

И уште нешто, Пандов. Гледај, внимавај, ѕиркај од прозор, од подрум или од гаража, биди на штрек 24/7 до 16 март 2020, да не ти се случи да ти влезе у двор и да ти заѕвони на врата специјалниот доставувач на СЈО, Боки Бургија. Е тогаш ќе ти се стемни, ќе почувствуваш како секое влакно ти се крева од стапала до глава, и како спектакуларна морница ти најавува црна иднина. “Карма ис а бич, бе, виндсфакер“…”

Фејсбук статус на Борче Трајковски