Божиновски и Чингоски местат тендер на ЕЛЕМ вреден неверојатни 20 милиони евриќи!

0
2537

Генералниот секретар на владата Кирил Божиновски и поранешниот генерален директор на ЕЛЕМ Влатко Чингоски местат милионски тендери во ЕЛЕМ по налог на Никола Груевски.

vlatko-cingovski

Ова го изјави лидерот на СДСМ Зоран Заев, објавувајќи го вториот сет на разговори од денешната „бомба“.

– Тендерот од 2011 година за ископ на јаглем од Суводол, вреден 20 милиони евра – рече Заев.