БОГОЈЕСКИ: ПОЛИТИЧАРИТЕ МОРА ДА ЗБОРУВААТ ЛИТЕРАТУРЕН МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

0
86
МОИ МАКЕДОНЦИ, треба да научиме да глаголиме по македонски, а не да “збориме” како она велешкото шанкуре… тек тогаш ќе започне да се издига автохтоната македонска елита!

А после тоа ќе започне да се обединуваат 4те типа македонство… а со тоа ќе се враќа славата на Македонија!

Зашто кажано е, јазикот е нашата татковина! Кога ќе се издигне јазикот, ќе се издигне и Татковината!
Фејсбук статус на Петар Богојески, претседател на ,,Македонски Концепт”.