БОГОЈЕСКИ: Да правам коалиција со Солза, Бачев и Ристовски од Интегра, тоа ти е НА КУП ЗА ПАТ ЗА НИКАДЕ!

0
906

– Ако сакав да влезам во парламент по секоја цена ќе си останев во ВМРО ДПМНЕ, таму не ми бегаше добитна позиција на листите, ама ќе требаше да клатам глава и да седам мирно додека партијата тера без компас. Затоа не направивме коалиција со Солза, Бачев, Интегра, тоа ти е коалиција НА КУП ЗА ПАТ ЗА НИКАДЕ, ние во Македонски Концепт имаме сосема друга идеологија и визија од овие пајтон партии кои се претежно про руски или анти западни национал – социјалистички радикали.

Петар Богојески во Утрински Брифинг.