БОГОЕВ : РАДИКАЛНА ПРОМЕНА НА СТАВОВИТЕ НА МИЦКОСКИ, ВАКВО ЛАЖЕЊЕ И ЛИЦЕМЕРИЕ ДО СЕГА Е НЕВИДЕНО

0
703
Потпретседателот на СДСМ, Стефан Богоев на Фејсбук ги коментираше денешните изјави на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, кој рече дека Брисел да даде јасна гаранција дека нема да има идно вето и дека ќе влземе во ЕУ.

-Радикална промена на ставовите на Мицкоски за само 3 месеци. Во меѓувреме, креираше хистерија која резултираше со протести, осудени млади луѓе, повредени полицајци, поделен народ…
Ако некој пратеник од ДПМНЕ гласа за бугари во Уставот ќе даде оставка, а сега тој е спремен да поддржи внесување на бугари во Уставот. Вакво лажење и лицемерие до сега не е видено.

П.С. што ќе биде сега со нотарските изјави на пратениците на ДПМНЕ?, прашува Богоев.