БЛЕРИМ РЕКА СИТЕ ГИ РАЗОЧАРА: СЕ ОДНЕСУВА КАКО КОРИСЕН ИДИОТ ЗА ВМРО ДПМНЕ, СТО ПАТИ Е ПОЛОШ ОД СИТЕ ПОЛИТИЧАРИ ОД ДУИ!!!

0
340

Однесувањето на Блерим Река во дебатите е комично! Донекаде и трагично!

Тој е полош од сите политичари на ДУИ!

Затоа што ДУИ беше блиска со ВМРО ДПМНЕ пред бомбите и пред 27-ми април, Блерим Река и помага на Сиљановска а со тоа и на ВМРО ДПМНЕ после бомбите и после 27-ми април!!!

Тоа е сто пати поголемо зло!!!

Блерим Река ниту еднаш не ја нападна Сиљановска во дебатите, пука само по владата со тоа го напаѓа и Стево Пендаровски.

Во одредени моменти не само што не ја напаѓа Сиљановска, тој во дебатите често се вклучува во пресметките на Стево и Гордана и фаќа дури да ја брани Сиљановска од Пендаровски?!?!

Денеска на Сител на пример, тој се вмеша во еден дуел на Стево и Гордана со теза дека нема што Стево да ја напаѓа Сиљановска за нејзините ставови за договорот од Преспа, затоа што договорот бил завршена работа?!?!

Стево сакаше да предупреди дека ако таа победи можно е да се загрози влезот на земјата во НАТО, но Блерим го прекина и не му дозволи?!?!

Блерим ниту еднаш не ја нападна Сиљановска за нејзините тешки битки и напади на двојазичноста, на рамковниот договор па дури и еден нејзин срамен настап на Макфакс каде со аргументи не убедуваше дека Албанците се скорешни дојденци од планините од Косово и Албанија?!?!

Преќутниот пакт на Блерим Река со Сиљановска е срамен. Неговиот однос каде во дебатите се прави удрен со мокра чорапа дури делува и комично, човекот делува како еден корисен идиот за ВМРО ДПМНЕ.

Тој дури и бесрамно лажеше па тврдеше дека нема правосилни одлуки за процесите на СЈО што е чиста лага, има одлуки за ТЕНКА и за ТРУСТ, на што Стево му реплицираше на дебатата на МТВ, а тој пак лажеше на дебатата на Сител, еден ден подоцна?!?!

Колку ниско, колку бедно, еден професор да лаже на телевизија пред цела јавност?!?!

Ова е големо зарочарување, од него се очекуваше многу, сите беа со големи пофалби за неговиот интелект, но засега ништо од тоа не видовме.