БИЗНИС АПЕТИТИТЕ НА ЛОКАЛНИТЕ ШЕРИФИ ОД ВЛАСТА ВО ШТИП ГО ЗАГРОЗУВААТ ПАРКОТ ВО 8-МИ СЕПТЕМВРИ!

0
1286

12025495_937135606353421_1638526125_n

Општина Штип и градоначалникот се должни да одговарат. Дали е донесен ДУП во кој што се предвидува градба на стамбен комплекс во паркот во 8ми Ноември? Доколку оваа информација е точна. Прашуваме до кога бизнис апетитите на поединци ќе бидат посилни од интересите на граѓаните? Да не дозволиме ова зелено катче да се претвори во бетон. – велат граѓаните на Штип за нашата редакција.

11999884_937135653020083_708349609_n

Паркот е за граѓаните, велат штипјани. Дали некоја си политичка определба можеби направила дил зад грбот на сите граѓани од Штип и граѓаните од 8-ми Ноември?! За ова прашање ќе треба да одговорат надлежните од Општината.

Општина Штип е потребо да ги стават сите документи на увид по законот за пристап до информации од јавен карактер, велат штипјани за Народен Глас.

Истот така граѓаните на Штип се сомневаат дека локалните власти донеле измена на ДУП и маркица за градба на згради во паркот во 8-ми Ноември.