БИДНА И ТОА СО ТРАЈАН ДИМКОВСКИ : ОТВОРЕНА УШТЕ ЕДНА КАНЦЕЛАРИЈА ВО ДОЈРАН ЗА ПОМОШ НА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ

0
746

Пред почетокот на аплицирање за субвенции во Дојран ќе се отвори дополнителна канцеларија од времен карактер за потребите на земјоделците од овој крај.

Денеска, заедно со градоначалникот на општина Дојран, изршивме увид на кнцеларијата која е подготвена и целосно опремена.

Земјоделците од овој крај ќе можат да аплицираат во одредени денови и за тоа ќе бидат навремено известени.

Превземени се сите мерки за заштита на здравјето на апликантите и вработените.

Фејсбук статус на министерот за земјоделство, Трајан Димковски.