Бејли: Да запре незаконското објавување на приватни телефонски разговори

0
607

Американскиот амбасадор Џес Бејли, преку твитер апелира да запре незаконското објавување на приватни телефонски разговори, а сите кои имаат такви снимки да ги предаатат на Специјалното јавно обвинителство.

Тој се надева дека ќе се изврши соодветна амандмаска интервенција на Законот кој ја регулира оваа материја, во согласност со препораките на Венецијанската комисија