БЕТМЕН И БОЦКАТА ГО СПРЖИЈА МИЦКОСКИ : ВМРО-ДПМНЕ ПОЧНА ОТВОРЕНО ДА ЗАГОВАРА ДА ЈА БАТАЛИМЕ ВО ЕУ И ДА ВЛЕЗЕМЕ ВО БРИКС!

0
1096

Бетмен и Боцевски на АлфаТВ го отепаа лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски. Тие во својата емисија во меѓусебен разговор изјавија дека опозициската ВМРО-ДПМНЕ веќе јавно се залага за ,,БРИКС” која е меѓународна политичка организација на водечките сили во развој и наследник на претходната организација БРИК, укината со вклучувањето на Јужноафриканската Република (ЈАР) во 2010.

Сегашните пет земји-членки на ,,БРИКС” се Бразил, Русија, Индија, Кина и ЈАР  и дека тоа веќе не го ни крие. Интересно е што овие двајца мунгоси го изјавуваат тоа јавно и се однесуваат како портпароли на опозицијата и фактот дека Мицкоски тоа воопшто не го ни крие, исто така како што не го ни крие ставот дека се анти ЕУ и анти Запад ориентирани бидејќи тоа и јавно го прави низ земјава, шири анти ЕУ и анти западна кампања.

По овие изјави на едни од најголемите могули на опозициската ВМРО-ДПМНЕ станува јасно накај движи бродот на Мицкоски, накај Кина, Русија и Путин што значи дека е можно да е предупреден од САД преку средбите со Ескобар дека може да заврши и на црната листа на политичари.